AYLA Filmi

Ahhh ah ne güüzel bir filmdin sen öyle. Film ilk çıktığı gün merakla koşa koşa gittik eşim ve arkadaşlarımızla konusunu çok araştırmamıştık sadece gerçek bir hikkaye olduğunu biliyorduk. severim ben gerçek alıntı hikayeleri daha izleyesi kılıyor. Salondan çıktığınızda genç yaşlı, kadın erkek herkesin ağlayarak çıktığına şahit olabilirsiniz velhasıl kelam hâlâ gitmediyseniz ve hangi filme gitsem diye düşünenlerdenseniz koşa koşa gidin derim.
Filmin konusu 1950 yılında Kuzey kore, Güney kore'ye saldırıp Birleşmiş Milletlerin yaptığı yardım çağrısıyla Türkiye Güney Kore'ye bir tugay gönderir. Tugayın içindeki askerlerden Süleyman astsubay gece savaş meydanında ailesi öldürülmüş küçük bir kız çocuğu bulup 15 ay boyunca Ayla'nın bakımını üstlenir. Süleyman Astsubay'ın artık dönmesş gerekir ve üst yöneticiler tarafından Ayla Süleyman Astsubay'dan alınır ve Ankara okuluna yerleştirilir. Süleyman Astsubay Ayla'yı da yanında götürmek ister ama bir türlü başaramaz. Türkiye'ye döndükten sonra hergün aklındadır arar fakat bir türlü bulamaz ve en sonunda 60 yıl sonra Güney Kore'deki Ankara Parkında kavuşurlar. Yönetmenilğini Can Ulkay, senaristliğini Yiğit Güralp'in gerçekleştirdiği Türkiye Güney Kore ortak yapımı bir film. Yapımcısı Mustafa Uslu, Müzikleri ise Fahir Atakoğlu bestelemş. 1950 yılında başlayan Kore savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikayeden uyarlanmış veçekimlerine 2016 da başlanmış çekimleri Türkiye ve Güney kore'de gerçekleşmiş. Başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindori Lee Kyung jin, Ali Atay, Murat Yıldırım gibi önemli isimler yer alıyor.
Ayla 4 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek olan 90. Akademi Ödülleri'nin Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü kategorisinde yarışmak üzere Türkiye'nin adayı olmuş.

Pinarzvy

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 yorum:

  1. Aday adayıydı ama olamadı galiba çok üzüldüm, bence siyasi bir karar verdiler:( en iyi yabancı film Oscar'ı hakkıydı ki, izlemeden bile böyle düşünüyorum. Bir Kore gazisi kızı olarak çok ağlayacağımı düşünerek tek başıma da sinemeye gitmeyi hiç sevmediğimden izleyemedim..:(
    Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil